Ondernemingen worden steeds vaker niet alleen beoordeeld op hun winst en kasstroom, maar ook op het effect dat hun activiteiten hebben op het milieu en de samenleving. Daardoor beoordelen obligatiebeleggers die ondernemingen niet langer alleen op hun risico- en rendementskenmerken, maar ook steeds meer op hun externe impact.
Het zogenaamde impact investing is geen nieuwe beleggingscategorie: het is een natuurlijke uitbreiding van ESG-beleggingsbenaderingen in bedrijfsobligaties. Het idee is om schuldemittenten te identificeren die aan de goede kant van de verandering staan - zij die streven naar een gunstig milieu- en sociaal effect en een positief financieel rendement.
Impact investing is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Maar een gebrek aan kennis en verschillende algemeen gedeelde misvattingen kunnen beleggers ervan weerhouden deze manier van beleggen in obligaties te overwegen. In dit artikel worden vier populaire mythes over impact investing ontkracht en wordt aangegeven hoe de Global Impact Credit Strategy van T. Rowe Price deze mythes aanpakt.